Angststoornissen

Angstklachten kennen verschillende vormen. Angst kan zich bijvoorbeeld uiten door veelvuldig piekeren, zorgen maken en “beren op de weg zien”. Maar er bestaan ook specifieke angststoornissen, zoals vliegangst of angst voor kleine ruimtes. Een andere specifieke angststoornis is Post Traumatische Stress Stoornis (PTSS), waarbij angstklachten ontstaan na een traumatische gebeurtenis. Een ander voorbeeld is Obsessief-Compulsieve stoornis, waarbij dwangmatige gedachten en/of handelingen zoals bijvoorbeeld handen wassen of schoonmaken voorop staan.

Wanneer er sprake is van angstklachten of een bepaalde angststoornis, gaat dit vaak gepaard met een verschil in activatie tussen bepaalde gebieden in de linker- en rechterhersenhelft (frontale schors). Angstklachten gaan vaak gepaard met overactiviteit in de rechter hersengebieden. Ook snellere golven, zoals bèta- en gammagolven, kunnen voorkomen bij mensen met angststoornissen en hebben dan meestal te maken met piekergedrag en negatieve emoties.

Neurofeedback bij mensen met angststoornissen zorgt voor verminderde activiteit van de rechter frontale (voorste) hersenhelft, waardoor angstklachten afnemen.

Resultaten en effectiviteit Neuroptimal Neurofeedback
Er zijn veel onderzoeken gedaan naar de effectiviteit van Neurofeedback bij angstklachten. De resultaten zijn positief en behandeling van angstklachten is dan ook goed wetenschappelijk onderbouwd. U kunt verwachten dat uw angst- en spanningsklachten gedurende de behandeling langzaam afnemen. Eventuele bijkomende klachten als piekeren, slaapproblemen, hoofdpijn en concentratieproblemen kunnen ook verbeteren.

Om een optimaal resultaat te bereiken ontvangt u een orthomoleculair voedingsadvies bij angst als ondersteuning van de Neurofeedback Trainingen.